Impfondo

Impfondo

Strandbankens insamling på Norrlandalägret 2013 och 2014 gick till en skola i Impfondo. Impfondo är en stad, ungefär lika stor som Visby, i Kongo-Brazzaville (Republiken Kongo) i centrala Afrika. Staden ligger vid Ubangifloden, 800 km norr om huvudstaden Brazzaville. Det finns inga vägar till Impfondo utan man måste ta sig dit med flodbåt eller flyg.


Tjelvarkyrkan i Visby har haft ett samarbete med Impfondo i ca 10 år. Man har arbetat med den kommunala skolan, kyrkan och sjukvården. Pengarna från Norrlandalägret gick till skolmaterial. Detta medförde att många barn i staden kunde få gå i skolan. Utan pennor, papper m.m. får barnen nämligen inte gå i skolan.


I mars 2014 fick Tjelvarkyrkan ett brev från pastor och samordnare Guy Mongondza där han skickade en hälsning till oss: ” Först vill vi rikta vårt särskilda tack för pengarna vi fått – de pengar som samlades ihop av barnen hos Er för att hjälpa skolbarnen här hos oss. Stort TACK för dessa pengar; och vi ber att detta tack framförs till alla de barn som engagerade sig för att genomföra denna insamling. Må Gud rikligen välsigna dem.”